Petzäll tvångsomhändertagen

Borås Artikeln publicerades

Riksdagsledamoten och politiske vilden William Petzäll från Borås har tvångsomhändertagits enligt lagen om vård av missbrukare efter att ha kommit in med ambulans till akuten i Varberg.

Det var natten till den 17 oktober som han kom in till sjukhuset i Varberg. William Petzäll var då så påverkad av valium och metadon att han fick vårdas på intensiven och enligt läkaren där ”far han mycket illa av sitt missbruk”.

William Petzäll har flera gånger kallats till socialtjänsten i Varberg på grund av sitt missbruk, men han har hela tiden avböjt eller helt enkelt inte dykt upp när han skulle.

Nu vårdas han på ett behandlingshem i Varberg.

Själv motsätter sig William Petzäll fortsatt vård, varpå socialnämnden sett sig tvungen att tvångsomhänderta honom eftersom de misstänker att hans missbruk annars kan leda till att han dör.

BT har tidigare skrivit om Petzälls missbruksproblem som också ledde till att han petades av sitt tidigare parti Sverigedemokraterna och blev politisk vilde i riksdagen.

BT har varit i kontakt med både William Petzälls mamma och advokatbyrån där William Petzälls juridiska ombud finns. Ingen av dem vill kommentera saken.