Öppnat badhus och nytt p-hus – här är veckans nyheter

Borås ,

Varje vecka kan du lyssna på toppnyheter i kortform från Borås Tidning — allt du behöver veta för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i din stad.

Budget 2020: ”Tuffare ekonomisk situation”

Under måndagen presenterade fyrpartistyret i Borås sitt budgetförslag för 2020. Högst på prioriteringslistan stod att förbättra arbetsmiljön inom äldreomsorgen. Styret vill totalt genomföra investeringar för ungefär 650 miljoner kronor nästa år. Bland annat ska Myråsskolan och Byttorpskolan byggas om, förskolors utemiljöer rustas upp, och fler LSS-boenden ska byggas.

Stadsparksbadet öppet igen

I flera månader har Stadsparksbadet varit stängt för renoveringar. men lagom till att höstlovsveckan drog igång, kunde boråsarna ta del av badet igen. Stängning orsakades av en bärande balk i taket som var i så dåligt skick att det fanns överhängande rasrisk över bassängerna.

Nytt parkeringshus mitt i centrum

Snart kan drygt 300 fler bilar få plats i centrum. Under torsdagen besökt BT parkeringshuset Vulkanus vid Pinocchiostatyn, med premiärdatum den 27 november. Utöver parkeringsplatser för bilar förses också huset med cykelboxar. Dessutom är huset självförsörjande på el tack vare solpanelerna på byggnadens tak och sidor.

Rehab hotas av nedläggning

I veckan kunde BT berätta att vuxenpsykiatrins rehabmottagning på Solhem hotas av nedläggning. Orsaken är att kliniken måste spara 20 miljoner kronor under nästa år.

Rehabmottagningen har i dag cirka 300 inskrivna patienter.Beskedet kom som en chock för många av dem.

”Jag blev både förbannad och ledsen. Politikerna har lovat att satsa på psykisk ohälsa, men det här är ju raka motsatsen”, säger en anhörig.

Flera faktorer kunde förhindrat storbranden

I veckan presenterades den omfattande utredningen efter storbranden i Knalleland i våras, då den 10 000 kvadratmeter stora industrifastigheten Saxylle-Kilsund totalförstördes.

Rapporten visade att flera faktorer hade kunnat förhindra branden som startade i en truck. Bland annat dröjde larmet till räddningstjänsten cirka 20 minuter, och de som försökte släcka med brandposten lyckades aldrig få vatten ur slangen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.