Nytt viteshot mot Viskaforsskolan

Borås Artikeln publicerades
Viskaforsskolan (arkivbild) är åter i fokus för kritik från Skolinspektionen.
Foto: Anders Robertsson
Viskaforsskolan (arkivbild) är åter i fokus för kritik från Skolinspektionen.

Skolinspektionen riktar ett nytt viteshot mot Viskaforsskolan, efter att man återigen granskat skolan. Nu riskerar skolan 400 000 kronor i böter om man inte rättar till problemen.

Skolinspektionen ger Viskaforsskolans låg- och mellanstadium bakläxa efter att ha gjort uppföljningsbesök på skolan under hösten.

Skolan har efter Skolinspektionens senaste beslut i mars har rett ut tidigare brister som funnits inom särskilt stöd och elevhälsans förebyggande arbete.

Men fortfarande finns det brister gällande trygghet och studiero.

”Flera elever gapade rakt ut många gånger, en elev gick runt i klassrummet och gjorde inte någon gång under lektionen det som lektionen var ämnad för. ”

Elever som Skolinspektionen intervjuat säger att det ofta är stökigt på lektioner, med andra elever som går omkring och pratar med sina kompisar. Vid uppföljningsbesöket kunde Skolinspektionen själva konstatera att det stämmer.

Skolinspektionen skriver att ”Flera elever gapade rakt ut många gånger, en elev gick runt i klassrummet och gjorde inte någon gång under lektionen det som lektionen var ämnad för.”

Det är enligt rektorn två årskurser där det främst brister i studiero. Elevhälsan säger till Skolinspektionen att en anledning är att eleverna inte hänger med kunskapsmässigt, men att man följer upp detta.

Skolan får nu fram till 22 mars 2019 på sig att rätta till bristerna.

Tidigare har Viskaforsskolan hotas av vite på en miljon kronor vid två tillfällen.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.