Nytt parti håller sina möten på pubar: ”Hoppas komma in i riksdagen i höst”

Borås Artikeln publicerades
Partiet har svårt att rekrytera kvinnliga medlemmar – något som blev tydligt under pubmötet på Cheers i Borås.
Foto: Oscar Eriksson
Partiet har svårt att rekrytera kvinnliga medlemmar – något som blev tydligt under pubmötet på Cheers i Borås.

Medborgerlig Samling (MED) heter det relativt nya partiet som hoppas på att ta sig in i riksdagen i höst. På fredagen fick lokalföreningen i Borås besök av partiets rättspolitiska talesman, Mats Bergh.

– Många sympatiserar inte med något av de mer etablerade partierna, säger han.

Kvinnorna lyser med sin frånvaro när det nya partiet Medborgerlig Samling hade pubträff på Cheers i Borås. De kallar sig liberalkonservativa. Att minska antalet ledamöter och ta bort stora delar av Sveriges myndigheter är några av frågorna som partiet prioriterar. Mats Bergh – partiets rättspolitiska talesman – som annars jobbar som advokat – är just nu ute på en mindre valturné.

– Efter decemberöverenskommelsen var det många gamla missnöjda alliansväljare som gick över till vårt parti – många sympatiserar inte med något av de mer etablerade partierna, säger han och fortsätter:

– Vi jobbar hårt och hoppas komma in i riksdagen i höst.

I Borås är det Michel Johnsson som är ordförande för lokalföreningen – men hur många sympatisörer de har i kommunen är svårt att säga.

– Aktiva är vi runt 16 stycken. Vi är etablerade här i Borås sedan december 2017 och har ökat antalet medlemmar sedan dess, säger han.

Medborgerlig Samling har kritiserats på många håll – bland annat för kontroversiella uttalanden från medlemmar och politiker.