Nya barnmorskor är för dyra för Säs

Borås Artikeln publicerades

Barnmorskebristen på kvinnokliniken i Borås är skriande. Men istället för att löneförhandla på allvar med sex barnmorskor som tog examen förra veckan värvar sjukhuset stafettpersonal istället.

De nykläckta barnmorskorna kräver 30 000 i månaden och anser att det får vara slut med underbetalningen av ett kvalificerat yrke.

BT träffar Paula Almanakis, Johanna Blom och Daria Sibgatullina, tre av de sex studenterna som nyligen avslutade sin specialisering i Borås och sökt sig till Säs.

För där stormtrivdes de med sina handledare och övrig personal. Men så var det lönen.

De har erbjudits mellan 26 500 och 28 000 i månaden, men pekar på att skillnaden efter 1,5 års specialisering och vad nyutexaminerade sjuksköterskor i dag når upp till är för liten. De har själva fått betala med lönebortfall och studielån, betonar de.

Men är inte detta att utnyttja ett svårt läge i svensk sjukvård för sin egen sak? Det tycker inte trion.

– Vi utnyttjar inte situationen, vi vill en gång för alla höja statusen för det här yrket, säger Paula och kamraterna nickar.

– Går du in med låg lön förblir den låg, löneutvecklingen är usel. Vi hade inte gått ut med de här kraven om vi inte haft de allra flesta av barnmorskorna på Säs med oss, tillägger Johanna.

Välbetalda jobb i Norge eller Danmark lockar inte de nykläckta barnmorskorna, betonar de.

– Vi vill börja jobba som barnmorskor på Säs. Men annars kommer vi att jobba i vården ändå, betonar Daria, som arbetat som sjuksköterska på barnakuten innan hon började sin specialisering.

De upptäckte själva att Säs vänt sig till bemanningsföretag för att lösa barnmorskebristen och tycker det var tråkigt. Sjukhusets personalchef Heidi Ström bekräftar.

Med vilken logik rekryterar sjukhuset 50 procent dyrare arbetskraft än era egna barnmorskepraktikanter, som gärna vill börja jobba på Säs, fast med lite bättre lön?

– Detta är inget vi gillar, men vi har ett akut läge med vakanser. Och det är en viss skillnad att betala för stafettjänster och att i ett slag förändra lönestrukturen. Vad säger anestesi- och operationssjuksköterskorna om vi lyfter barnmorskorna på det här sättet?

– Men jag respekterar deras utgångspunkter och tycker det är bra att den här frågan är ute i debatten. Detta är ett regionalt problem, inte bara vårt.