Mystiskt ljud gäckade boråsarna

Borås Artikeln publicerades
Mystiskt ljud hördes över Borås under lördagskvällen.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Mystiskt ljud hördes över Borås under lördagskvällen.

Ett ljud hördes över Borås under lördagskvällen. Flera invånare oroade sig över att det skulle vara ett VMA-larm, men så är inte fallet.

Flera personer har hört av sig till Borås Tidning under lördagskvällen efter att de hört ett mystiskt ljud. En av inringarna, som bor i stadsdelen Byttorp, säger till BT att det lät som VMA-larmet ”Hesa Fredrik”

När BT talar med Sos alarms händelseinformation vid klockan kvart i tolv säger de att det inte rör sig om deras larm.

– Vi har inte skickat ut något VMA-larm i Borås. Så det måste vara ett annat ljud som hörs hos er, säger Ola Åström teamledare på Sos alarm.

Efter att Borås Tidning publicerat artikeln har flera läsare hört av sig med samstämmiga uppgifter. Det ska röra sig om en bil som ska kört runt med ett gammalt flyglarm. Larmet ska ha hörts på bland annat Norrmalm, Tullen och Byttorp.

Boråspolisen meddelar vid klockan ett att de inte fått in några anmälningar om händelsen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.