Friad för mord – döms till fängelse för elcykelrån

Ulricehamn/Borås Artikeln publicerades
Mannen flydde från rånet på en stulen elcykel. Nu döms han till fängelse.
Mannen flydde från rånet på en stulen elcykel. Nu döms han till fängelse.

Den man som misstänktes ha mördat en annan man i Ulricehamn, men sedan friades i hovrätten, döms nu till fängelse för rånet på Citygross i Borås.

I början av september stal den 27-årige mannen kött från Citygross. När en väktare konfronterade honom drog mannen kniv och hotade väktaren.

– När jag står framför cykeln ser jag att någon ska hastigt förgripa sig på mig. Det blir en reflex och jag håller kniven och säger ”ge fan i mig”, sade mannen i polisförhör.

Väktaren gav däremot en annan bild av händelsen och har sagt att han blev hotad när han sa att han var väktare. 27-åringen flydde sedan på en stulen elcykel, men polisen lyckades fånga in honom.

Mannen åtalades bland annat för rån, stöld och hot mot tjänsteman. Nu döms han för rån, tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, häleriförseelse samt skadegörelse.

Mannen förekommer sedan tidigare under 23 avsnitt i belastningsregistret och har flera tidigare domar mot sig, den senaste i april i år. Han har även begått brott när han tidigare varit villkorligt frigiven. Tingsrätten dömer honom därför till ett år och fyra månaders fängelse.