Misshandlad vårdas i respirator för svåra skallskador

Borås ,
Foto:
Offret och den anhållne kom förra vintern ihop sig i samband med det uppmärksammade bråket i Carolikyrkan.
Foto:

En man som misshandlades svårt i Borås på torsdagen fick blödningar i hjärnan och vårdas i respirator.

En 40-åring anhölls för dådet och de två männen var förra året inblandade i ett uppmärksammat misshandelsmål.

Artikeln publicerades 21 april 2017.

Då åtalades 40-åringen för att ha misshandlat ett par andra män på en toalett i Carolikyrkan. Ett av offren var mannen som ligger i respirator efter torsdagskvällens händelse i Borås.

40-åringen, som ska ha använt en trasig flaska på toaletten, medgav under rättegången att han varit i kyrkan och att det blev bråk.

Men han friades från åtal för grov misshandel eftersom rätten ansåg att det kunde vara nödvärn sedan han attackerats av de två andra.

Nu sitter han alltså anhållen som misstänkt för grov misshandel och offret var en man som förra året slogs blodig med flaska på kyrkans toalett.

Han är ett par år yngre än den anhållne. Båda männen har mycket omfattande belastningsregister.

Vid 18-tiden på torsdagen kom larm om misshandel på en känd adress, där ett allvarligt knivdåd inträffade så sent som förra året.

Poliserna som ryckte ut fann en svårt skadad man.

– Det var en person som utsatts för kraftigt våld mot huvudet med något tillhygge, säger utredningsbefälet Jan Johansson vid Boråspolisen.

Mannen fördes först till Södra Älvsborgs sjukhus och transporterades sedan vidare till Sahlgrenska i Göteborg.

Enligt uppgifter till BT så betecknades hans tillstånd inledningsvis som livshotande. På fredagen var det fortsatt mycket allvarligt.

Flera personer fanns i lägenheten. En av dem var den anhållne 40-åringen som i första hand misstänks för grov misshandel.

Han greps och de andra som var där hördes.

Bostaden spärrades av och på fredagen gjordes teknisk undersökning. På eftermiddagen fanns avspärrningar fortfarande kvar.

Efter gripandet hölls ett kort, första förhör med 40-åringen.

– Han förnekade brott och kommer att höras igen tillsammans med försvarare, uppgav Jan Johansson som inte gick in närmare på omständigheterna.