MP bättre än första prognosen: ”Känns jätteskönt”

Borås Artikeln publicerades

SVT:s valundersökning visade att Miljöpartiet tappade mest.

– Förra valet gjorde vi ett rekordval och ingen hade räknat med samma siffror, men lite besvikna är vi över att inte få det tredje mandatet, säger Tom Andersson, kommunalråd.

Miljöpartiet backar men inte lika mycket som första prognosen från SVT:s valundersökning, visar det första preliminära valresultatet.

– Det är givetvis tråkigt att vi backar, men ser vi hur det ser ut i Europa så går de gröna grupperna framåt kraftigt så det får vi glädjas åt i alla fall, säger Tom Andersson.

 

Det preliminära första resultatet visade på (11,4) för Miljöpartiet vilket skiljde sig från valundersökningen som visade på (9,5). Kommunalrådet Tom Andersson var glad.

– Det känns jätteskönt, det är dock flera distrikt kvar att räkna så vi har inget slutresultat ännu.

Han fortsätter:

– Valrörelsen har känts positiv och våra siffror ökar, inte så mycket som vi hoppats, men vi fortsätter att öka. Många bryr sig om våra frågor, klimat och miljöfrågor. Vi tappar jämfört med det senaste EU-valet med har betydligt bättre siffror än i riksdagsvalet, säger Tom Andersson.

– Jag var i vallokalen vid Kristineberg till den stängde och det var en strid ström av väljare, säger Göran Larsson, som fanns med på MP:s lista.

Linnea Kläth, ordförande, såg framåt med optimism:

– Även om vi tappar mest så har vi gått framåt hela valrörelsen, vi ska göra så gott vi kan med de kandidater vi får fram.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.