Mc-förare körde på polis och flydde

Borås Artikeln publicerades

När polisen tänkte stoppa en narkotikapåverkad boråsare på motorcykel körde han på en polisman och flydde, men han greps sedan han krockat mot en polisbuss.

Crossmotorcykeln, som var avställd och hade körförbud, drog iväg över gräsmattor och gångbanor och låg ibland på fel sida vägen.

Det var vid midnatt, men mc:n höll hög fart och hade ingen belysning.

Händelsen i slutet av september leder nu till åtal för grov vårdslöshet i trafik, försök till grov misshandel, olovlig körning, drograttfylleri och narkotikabrott.

– Jag föll omkull på gatan. Jag fick mycket ont i ena benet och kunde inte sova på grund av smärtan, berättade den påkörde polismannen i förhör.

Hans patrull bestämde sig för att kolla motorcykeln som kom körande mot dem på Hulta. Polisbussen ställdes över vägen, polismannen gick ut och gjorde stopptecken.

Men mc:n gasade istället för att stanna. Förarens kropp träffade polisens utsträckta arm så att han snurrade till och föll omkull.

Polisbilen for inte efter den flyende motorcykeln, fast patrullen spanade i omgivningarna och fick en stund senare syn på den.

Det blev ingen jakt, men mc:n hamnade till slut i en återvändsgränd nära Trandared. Den vände om, körde rakt in i polisbussen och välte.

Föraren, som ansågs aggressiv, sprejades med OC-sprej och greps.

Han förnekar försök till misshandel och våld mot tjänsteman, men erkänner vårdslöshet i trafik, olovlig körning, drograttfylleri och narkotikabrott.

– Jag ville inte bli kontrollerad. Jag visste att jag hade cannabis i kroppen och att motorcykeln hade körförbud, sa han i polisförhör.

– Men jag körde absolut inte på polisen med avsikt, förklarade han bestämt.