M i Borås: ”Kunde inte fått en bättre kickoff inför 2022”

Borås Artikeln publicerades

Det var mycket god stämning på Moderaternas valvaka på Lilla Brogatan efter att SVT:s valundersökning publicerats.

– Det känns som att vi har återvunnit väljarnas förtroende, säger riksdagsledamoten Cecilie Tenfjord-Toftby.

Strax innan klockan 21, när BT besökte Moderaternas valvaka, var stämningen spänd. De senaste opinionsundersökningarna hade visat på att SD kunde gå om och peta M från sin position som näst största parti.

– Vi har haft motgång i opinionen det senaste året och jag hade önskat att valrörelsen skulle fortsatt en vecka till, säger Cecilie Tenfjord-Toftby, som själv fanns med på Moderaternas lista.

 

Men efter att SVT:s valundersökning publicerats var det stora leenden som åt av buffén framför tv-skärmen.

– Det känns som att vi har lyckats nå ut med vårat budskap den här gången. Och det känns som att vi har återvunnit väljarnas förtroende. De vet vad vi står för och vad vi är, säger Cecilie Tenfjord-Toftby.

Den positiva stämningen avspeglade sig på balkongen där man stod och pratade och skålade. Annette Carlson, kommunalråd, var mycket positiv.

– Det ger energi till att bedriva partiarbete, att vi har vind i seglen, säger hon.

– Vi tar tillbaka det mandat som vi förlorat förra valet och det ger energi till partiet att arbeta framöver. Som det ser ut just nu så blir vi andra största partiet, valrörelsen 2022 har redan startat för oss nu, säger Cecilie Tenfjord-Toftby.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.