LISTA: Här röstade flest i Borås – valdeltagandet ökade

Borås Artikeln publicerades
Foto: Anton Hedberg

Enligt det preliminära valresultatet från Valmyndigheten var Fristad Sydvästra det valdistrikt där valdeltagandet var högst i Borås.

Hässleholmens tre distrikt hade lägst valdeltagande.

Valdeltagandet i årets val till Europaparlamentet ökade med fyra procentenheter 2019 i Borås, jämfört med förra valet 2014. Enligt Valmyndighetens preliminära resultat röstade 52,7 procent i Borås. Vid 2014 års val låg samma siffra på 48,7 procent.

Störst tillströmning till vallokalerna var det i Fristad Sydvästra där 68,3 procent av de röstberättigade tog sig till vallokalen. Sandared Östra och Hestra Parkstad hamndade båda på ett valdeltagande över 66 procent.

I valdistriktet Hässleholmen Östra var valdeltagandet lägst. Där hamnade valdeltagandet på 24,9 procent enligt det preliminära valresultatet.

 

Här var valdeltagandet högst

Fristad Sydvästra: 68,3%

Sandared Östra: 66,9%

Hestra Parkstad: 66,2%

Bredared: 65,5%

Ekås-Hestra: 65,4%

 

Här var valdeltagandet lägst

Hässleholmen Östra: 24,9%

Hässleholmen Västra: 25,6%

Hässleholmen Södra: 26,8%

Norrby Östra: 30,4%

Hulta Östra: 33,8%

 

Här är preliminära valresultatet för Borås

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.