Olyckor på R40 och R41 i morgonrusningen

Borås Artikeln publicerades
Omkring 30 meter staket strök med i olyckan på R40.
Foto: Jan Pettersson
Omkring 30 meter staket strök med i olyckan på R40.

Räddningstjänsten har ryckt ut på en singelolycka på R40 och ytterligare ett larm på R41.

Räddningstjänst och ambulans ryckte 06.34 ut på en singelolycka på R40 strax efter Brämhultsmotet, i riktning mot Göteborg.

Två personer befann sig i bilen, som körde ner omkring 30 meter vägräcke innan föraren fick stopp på bilen. Båda personerna i bilen fördes till sjukhus med ambulans för kontroll, efter att ha klagat på ont i nacken.

06.49 fick räddningstjänsten larm om en ny olycka, den här gången på R41 i södergående riktning i höjd med Viskafors. Även i det här fallet rör det sig om en singelolycka. Föraren visade sig vara en man i 25-årsåldern som blev rapporterad för olovlig körning.

– Bilen har kört i diket. Föraren har tagit sig ut själv och verkar må förhållandevis väl, säger räddningstjänstens inre befäl Tommy Liebeck.

R41 stängdes tillfälligt av under räddningsarbetet, varefter ett räddningstjänsten fortsatte arbetet med ett körfält avstängt. Vid åttatiden på morgonen rådde åter full framkomlighet.

Ytterligare en olycka inträffade på R40 i riktning mot Ulricehamn vid 09.18. Även i det fallet rörde det sig om en singelolycka utan allvarliga skador.