Misstänkt mordbrand i husvagn: ”Finns inte mycket kvar av den”

Kinna Artikeln publicerades
Foto: JOAKIM ERIKSSON

En husvagn totalförstördes i brand under tisdagsmorgonen. Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand.

Räddningstjänsten har släckt en husvagnsbrand i Skene i höjd med Viskan, Skebron. När de anlände till platsen var fordonet helt utbrunnen.

– Det finns inte mycket kvar av den, om man säger så. Det var en fullt utvecklad brand när vi kom dit, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningsförbund

Inringare larmade SOS och redan då brann det mycket i husvagnen. Vem som äger husvagnen är oklart och vad som startade branden är inte heller känt.

Kan det finnas en person i husvagnen?

– Det är oklart. Vi har ingen uppfattning om det. Vagnen står övergiven och är inte kopplad till någon bil. Det blir polisens sak att utreda vidare, säger Jan Kuusisto.

En anmälan om misstänkt mordbrand är upprättat.

– Än så länge har vi inga uppgifter på om det skulle finnas någon person i husvagnen. Vi har spärrat av och vi har en patrull på plats, säger Tommy Nyman presstalesperson vid polisen region Väst.

En teknisk undersökning kommer att göras på eftermiddagen.

– Det måste svalna först. Men som det verkar nu finns det inget som tyder på att det fanns någon i husvagnen, men vi kan inte utesluta det, säger Johan Novenius, utredningsbefäl på Kinnapolisen.

Under tiden är det avspärrat bevakas brandplatsen av väktare.