Komikern Jarl Borssén har avlidit

Borås Artikeln publicerades

Skådespelaren och komikern Jarl Borssén har avlidit. Han var född i Berghem och hade under stora delar av sin omfattande karriär en stark knytning till Borås.

Jarl Borssén började sin teaterbana i Borås. Men innan det blev scen på heltid arbetade han i fabriker och till sjöss. 1966 kom han till Kar de Mumma-revyn på Folkan i Stockholm. Stor rikskändis blev Jarl Borssén genom sin medverkan i den första upplagan av Partaj i TV 1969 och senare i tidig version av nu aktuella Gäster med gester. Omtalad blev han också för huvuvudrollen i den komikerotiska filmen Kyrkoherden. I tre år var han med i Hagge Geigerts revy i Göteborg. Totalt har Jarl Borssén medverkat i ett 20-tal filmer och TV-serier.

Jarl Borssén har gjort återkommande gästspel på revyscenen i Borås, bland annat i nyårsrevy vid millennieskiftet och som gästartist i Curt Petersons revyer.

Under en period bytte Jarl Borssén bana och fokuserade på relationsteknik och föreläsningar om arbetslivet.

Under senare år har var Jarl Borssén bosatt i Skåne. Där hade han bland annat framgångar med Arlövsrevyn tillsammans med bland andra Siw Malmqvist och Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

Jarl Borssén avled 21 december efter att ha drabbats av hjärt- och lungproblem. Han blev 75 år