Klart: Han blir ny vd på Borås Elnät

Borås Artikeln publicerades
Rickard Bern tar över som ny vd på Borås Elnät.
Rickard Bern tar över som ny vd på Borås Elnät.

Under torsdagsmorgonen kom beskedet att Rickard Bern tar över som ny vd på Borås Elnät. Men företaget får vänta till nästa år innan den nya chefen ställer sig vid rodret.

Sedan augusti, då Håkan Engblom gick i pension, har Borås Elnät stått utan en permanent vd. Nu är det dock klart att Rickard Bern blir företagets nya ledare.

De senaste fyra åren har Rickard Bern spenderat på Alingsås Energi som affärsområdeschef. Dessförinnan arbetade han på Göteborgs Energi och Gothnet, som affärsutvecklare och försäljningschef.

– Att axla rollen som vd känns som ett naturligt steg för mig. Jag har arbetat brett med både energi- och stadsnätsfrågor en längre tid och ser mycket fram emot denna nya utmaning, säger Rickard Bern i ett pressmeddelande.

Trots att processen av att leta efter en lämplig efterträdare har tagit uppåt ett år kommer det att dröja ytterligare några månader innan Rickard Bern tar sig an vd-rollen. Han tillträder först den 18 februari 2019. Fram tills dess kommer därför den tillförordnade vd:n Magnus Larsson att sitta kvar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.