Klart: De blir första hyresgästerna i nya Viskaholm

Borås ,
Artikeln publicerades 21 september 2017.

Borås wäfveris gamla landmärke byter snart skepnad.

Bostäder, kontor och en helt ny glasentré ska förvandla huset.

Och nu står det klart vilka som blir de första hyresgästerna.

Den gamla Borås wäfveri-byggnaden, med sina karaktäristiska välvda väggar mot Viskan, byggdes 1913. Över hundra år efter att byggnaden restes tog Riksbyggen och AB Bostäder över huset.

Nu planeras det helt nya området Västerbro i kvarteret, vilket BT tidigare berättat. Den andra november tas första spadtaget i bygget som kommer att innefatta både kontor, bostäder och en ny glasentré.

Redan under 2018 tar nya verksamheter plats i de nybyggda kontoren. Två hyresgäster har redan tecknat avtal med Riksbyggen: Ikkab och konsultbolaget Bengt Dahlgren.

– Några ytterligare är inom kort redo att skriva på hyresavtal. Så som det ser ut just nu finns det plats för två till tre hyresgäster till, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Sydväst, i ett pressmeddelande.

Stefan Svahn, vd och ägare för Ikkab berättar att de vuxit ut sina befintliga lokaler och därför ser fram emot en flytt i Viskaholm:

– Fastigheten är ett landmärke i centrala Borås och att Gert Wingårdh lagt sin touch på kommer som extra krydda, säger han i pressmeddelandet.

Fakta

Viskaholm

Adress: Västerbrogatan 8

Byggår: 1913

Tillbyggnad: 1944 (främre delen av gaveln mot vänster)

Ledig yta: 1400 kvm

Typ av lokal: Kontor

Visa mer...