Kim Kardashian berättar om skräcknatten

Nöje Artikeln publicerades
Foto:Lionel Cironneau

Kim Kardashian berättar nu för första gången om det brutala rån hon utsattes för i Paris i höstas, skriver The Hollywood reporter.

– Jag bad för att Kourtney skulle få ett normalt liv efter att hon sett min döda kropp på sängen, berättar realitystjärnan tårögt i senaste avsnittet av "Keeping up with the Kardashians".

Det var i början av oktober i fjol som tjuvar under natten stormade in i en lägenhet i centrala Paris där Kim Kardashian bodde. Hon bands under vapenhot och tjuvarna lämnade platsen med hennes förlovningsring och andra smycken, sammanlagt till ett värde av närmare 90 miljoner svenska kronor.

Kim Kardashian berättar att hon hörde steg i trapporna när hon låg i sängen, och trodde då att det var systern Kourtney som kom hem från en festkväll. Hon ropade, men fick inget svar.

– Det var då jag förstod att något inte stämde, berättar hon i avsnittet som sändes i USA på söndagskvällen.

När hon kikade ut genom dörren såg hon två män i polisuniform som tryckte ned dörrvakten, satte på honom handklovar och krävde att få komma in i stjärnans rum. Männen drog ut Kardashian i korridoren, och det var då hon såg att de var beväpnade. För ett ögonblick funderade hon på att försöka fly.

– Jag hade en bråkdels sekund på mig att fatta ett beslut. Skulle jag springa nedför trappan och riskera att bli skjuten i ryggen?

Männen drog sedan tillbaka henne in i rummet medan Kardashian bad för sitt liv. De tejpade för hennes mun under pistolhot, och hon var övertygad om att hon skulle bli våldtagen eller dödad.

– Jag tänkte: 'Jag kommer inte klara mig ur detta. Jag vet hur sådant här slutar', säger hon.

Men männen lyfte istället upp henne, placerade henne i badkaret med ihoptejpade ben och försvann med sitt byte.

Inför sändningen skrev Kardashian på Twitter att kvällens avsnitt skulle bli "väldigt tufft", men att det kändes viktigt att få berätta historien med sina egna ord.

En 60-årig man har pekats ut som hjärnan bakom juvelkuppen, och totalt har tio personer anklagats för inblandning. Inledningsvis greps 17 misstänkta.