Kan söka nytt parti - men inte SD

Borås Artikeln publicerades

Fråntagen sina uppdrag och borttvingad av partikamraterna. Men Olle Engström håller modet uppe.

– Jag är inte slaktad, bara tilltufsad.

Det har varit de 24 stormigaste timmarna i Olle Engströms politiska karriär. Hans debattartikel i gårdagens BT orsakade en enorm reaktion – både bland läsare och partikollegor.

Vid ett möte med kommunföreningen på kvällen ställdes Engström inför ett val.

– Jag hade två alternativ, att göra en pudel eller att vi gjorde en omröstning om förtroende. Och eftersom jag inte var intresserad av att göra någon pudel eller ta tillbaka det jag skrivit fick det bli en omröstning, och jag förlorade den med 9-7.

– Mina största supportrar var inte med på det här mötet, utan det var andra grupperingar. Och det var de som fick hålla i yxan.

När beslutet var taget fanns inte mycket att göra, enligt 68-åringen.

– Det var nära, men det gick inte. Så det var bara att göra sorti, och tacka för kaffet.

När Engström kom hem från mötet fattade han två beslut.

– Jag satt uppe en stund och funderade. Det ena är att jag sitter kvar som politisk vilde, och tänker fortsätta företräda de som ringt och supportat mig. Jag har fått hundratals mejl, sms och telefonsamtal. Jag ska företräda deras åsikter så länge jag kan.

– Sen ska jag fundera på om det finns något annat parti, för att få en plattform där mina värderingar är accepterade och det är så pass högt i tak att man kan vara initiativrik och inte bara gå i mittenfåran.

Sverigedemokraterna?

– Nej, nej, nej. De är inte aktuella. Jag delar inte deras uppfattningar och tycker inte om deras framtoning. Jag har inte den erfarenheten av invandrare, jag har bara positiva erfarenheter. Mina bästa vänner är invandrare, jag skulle aldrig vända mig mot ett mångkulturellt samhälle. Men jag är en människa som vill ha ordning och reda.