Stort ungdomsgäng i stenattack i Göteborg

Brott Artikeln publicerades
Bilden har inget samband med händelsen.
Foto: Johan Nilsson/TT
Bilden har inget samband med händelsen.

Polis kallades till parken Trädgårdsföreningen i Göteborg på fredagskvällen efter att en större grupp ungdomar kastat sten mot ordningsvakter, skriver polisen på sin hemsida.

– 15 till 20 killar stökade runt där inne, och när ordningsvakterna ingrep möttes de av stenkastning. När vi kom sprang ungdomarna åt alla håll, men vi fick tag i några stycken, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

De flesta av ungdomarna uppges vara i 15–16-årsåldern. Tre av dem togs med till polishuset, och en fjärde som är under 15 år kördes hem till vårdnadshavarna.

Ingen person kom till skada. Polisen rubricerar händelsen som störande av allmän ordning och försök till våld mot tjänsteman.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.