Skulle titta på bil i Borås – blev inlåsta

Borås Artikeln publicerades
Två personer satt inlåsta på bilfirma i en och en halv timme, efter stängningsdags. Till slut kom väktare och släppte ut dem.
Foto: Håkan Rosenqvist
Två personer satt inlåsta på bilfirma i en och en halv timme, efter stängningsdags. Till slut kom väktare och släppte ut dem.

I 1,5 timmar satt två personer instängda på en bilfirma i Borås, efter stängningsdags. ”Under hela tiden vi suttit här har det bara passerat två personer med hund”, berättar kvinnan.

Det blev en minst sagt ovanlig kväll för en man och en kvinna i Borås som skulle titta på bil. Rätt som det var gick grindarna igen och de båda var inlåsta på bilfirmans innegård.

Det hela inträffade vid 19-tiden. Mannen och kvinnan hade parkerat innanför grindarna på bilfirman och gick omkring tittade på bilarna på den asfalterade gården. Utan förvarning gick grindarna igen och det fanns ingen som de kunde vända sig till för att få hjälp. Och som om inte det var nog hade ingen av dem sin mobiltelefon med sig.

Som tur var hade de sin bil som de kunde sitta och värma sig i och komma undan det strilande regnet. Tiden gick och mannen och kvinna som satt inlåsta kunde bara hoppas på att någon person skulle passera som de kunde vinka till sig.

Bilfirman ligger på ett industriområde strax utanför Borås centrumkärna. Vägen förbi företaget leder till ett populärt strövområde och trafikeras normalt frekvent, men gårdagskvällens väder innebar att få passerade.

– På hela tiden som vi suttit här har det bara passerat två personer, säger kvinnan som inte ville figurera med sitt namn i tidningen.

Till slut kom det dock en person med hund som kunde hjälpa de båda instängda att med hjälp av mobiltelefon larma väktare som kom efter en kort stund.

Trots att mannen och kvinnan suttit instängda i 1,5 timmar var de vid gott mod och kunde skratta åt det hela.

Även väktaren som kom till platsen förvånades över hur de hela hade gått till.

– Det är första gången som jag åkt på ett sådan här larm, sa han, öppnade grinden och släppte ut de instängda.