Polisen slog till mot gängman efter knarkgömman

Borås Artikeln publicerades
”Vi kommer att gräva vidare och fler gripanden kan inte uteslutas”, säger Magnus Reinholdsson, gruppchef vid Grova brott.
”Vi kommer att gräva vidare och fler gripanden kan inte uteslutas”, säger Magnus Reinholdsson, gruppchef vid Grova brott.

Polisen slog i dag till mot ytterligare en gängkriminell man efter den stora narkotikagömman i Sandared.

Enligt uppgift till BT är mannen yngre än de övriga tre som sitter anhållna. Han har nyligen figurerat i en annan utredning om ett allvarligt och uppmärksammat brott i Borås.

Mannen ingår i samma gängkonstellation som de tre andra.

Magnus Reinholdsson, gruppchef vid Grova brott, bekräftar att ytterligare en person frihetsberövats i ärendet.

– Det stämmer. Och det är med anledning av det narkotikafynd som gjordes i tisdags, säger han.

Mannen fördes till polisstationen i Borås och anhölls efter förhör. Han misstänks liksom de övriga för grovt narkotikabrott.

– Vi har sedan gripandena hållit ett antal förhör i ärendet och föga förvånande så är väl vissa mer pratglada än andra. Vi kommer att gräva vidare och fler gripanden kan inte uteslutas, säger Reinholdsson.

Samtliga i kvartetten kommer att begäras häktade under fredagen. Flera av dem anses ha ledande ställning i sin gruppering och de är välkända av polisen sedan tidigare, inte minst i narkotikasammanhang.

– Man kan väl säga som så att de här personerna är mer eller mindre ständigt föremål för polisens intresse med anledning av sina förehavanden. Utredningen får visa om det bara är otur att man gång på gång förefaller ha del i narkotikapartier värda hundratusentals kronor, menar Magnus Reinholdsson.

Det var i tisdags kväll som poliser med hund fann gömman i Sandared. Tre män greps och anhölls kort senare.

Gömman är den senaste i raden som polisen hittat i Boråsområdet. Senast för två veckor sedan dömdes en ledande gängkriminell boråsare till två år och tio månaders fängelse för ett grovt narkotikabrott på 900 gram amfetamin.

Mannen greps vid en stor narkotikagömma i skogen december. Sammanlagt fann polisen flera kilo amfetamin och även cannabis.