Uppgift till BT: Jättetillslag i Borås

Borås Artikeln publicerades

Enligt uppgift till BT har Grova brott gjort ett mycket stort tillslag av narkotika i Borås.

En man i 50-årsåldern sitter nu anhållen som misstänkt.

Tillslaget skedde i går kväll.

Enligt BT:s källa rör det sig om ett ”mycket omfattande tillslag”.

– Det är en ansenlig mängd narkotika, säger uppgiftslämnaren.

Rubriceringen är grovt narkotikabrott.

Magnus Reinholdsson, gruppchef vid Grova brott, bekräftar att man haft en insats men vill inte gå in på detalj på om händelsen.

– Jag vill inte kommentera mängden narkotika och inte heller vilken substans, men det rör sig givetvis om mycket med tanke på brottsrubriceringen, säger han.

En man i 50-årsåldern har gripits i ärendet och sitter frihetsberövad på polisstationen i Borås. Han förhördes och anhölls därefter av åklagare som misstänkt för grovt narkotikabrott.

Enligt uppgift till BT är mannen villkorligt frigiven och står under prövotid.

– Han är flitigt förekommande i vårt register, men har varit skriven i en annan kommun och flugit lite under radarn inledningsvis. Nu ska han under en period ha bott i utkanten av centrala Borås, säger Reinholdsson och fortsätter:

– Man kan väl säga som så att han har lite att fundera över.

Utredningen är fortfarande i det inledande skedet och Magnus Reinholdsson vill därför inte kommentera hur länge man haft mannen under uppsikt.

– Däremot så är det tydligt att det gäller att röra runt i grytan. Då brukar något bra alltid komma upp, säger han.

Narkotikan är tagen i beslag och kommer att skickas på analys. Reinholdsson utesluter inte att fler personer kan komma att gripas.

– Vi får se var det här tar vägen, säger han.

Tillslaget och fyndet är det senaste av flera under vintern. Bland annat har en trio gängmän gripits vid en stor knarkgömma i skogen och ytterligare ett stort fynd gjorts i ett annat skogsparti i Borås.

– Det ger resultat när vi har grupper inom polisen som har lite friare tyglar och kan gå utanför "måsteverksamheten". Här i Borås har vi på Grova brott och områdespolisen den möjligheten och när det görs fynd och kriminella sätts bakom lås och bom så får vi ett kvitto på att det fungerar och är framgångsrikt, menar Magnus Reinholdsson.

Jonas Ekelund

jonas.ekelund@bt.se