Misstänkt för knivskärningen häktad

Borås Artikeln publicerades
Foto: Oscar Eriksson

Den man i 30-årsåldern som är misstänkt för söndagens knivskärning i Rångedala har häktats av Borås tingsrätt.

– Ett riktigt beslut och inte oväntat, säger chefsåklagare Per-Erik Rinsell.

I samband med torsdagens häktningsförhandling ändrades brottsrubriceringen från mordförsök till grov misshandel.

Den 30-åriga mannen nickade medgivande när advokat Anders Segerblom meddelade att han nekar till brott och bestrider häktningsyrkandet. Förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar med hänsyn till förundersökningssekretess.

”Det är en stor mängd utredningsåtgärder som kommer att ta tid.”

Chefsåklagare Per-Erik Rinsell hade angett två häktningsskäl: risk för undanröjning av bevis och fortsatt brottslig verksamhet. Även om rubriceringen ändrades är han nöjd med torsdagens häktningsförhandling.

– Det var ett riktigt beslut och inte oväntat. Än så länge är uppfattningen att detta kommer att leda till åtal och en fällande dom, säger han och fortsätter:

– Vi kommer att gå vidare med förhör, tekniska analyser och telefonundersökningar. Det är en stor mängd utredningsåtgärder som kommer att ta tid.

Det var vid 13-tiden i söndags som polis och ambulans larmades till en fastighet i Falskog. En man och en kvinna hade blivit attackerade av en knivbeväpnad man. Mannen fick föras akut till sjukhus och opererades under kommande natt. I måndags meddelade sjukhuset att hans tillstånd var stabilt.

Foto: Mia Höglund

Den misstänkte har ett långt brottsligt förflutet och dömdes till 13 månaders fängelse av hovrätten i december 2017 för rån, efter att ha riktat en kniv mot en väktare på City Gross i samband med en stöld. Åtal ska vara väckt senast den 24 januari.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.