Explosion på Tullen – fönsterrutor krossades

Borås Artikeln publicerades
Under söndagsmorgonen var kriminaltekniker från  forensiska sektionen Älvsborg på plats för att säkra spår.
Foto: Hannele Parviainen
Under söndagsmorgonen var kriminaltekniker från forensiska sektionen Älvsborg på plats för att säkra spår.

En kraftig smäll hördes på Tullen under natten. Polisen misstänker att några kraftfulla smällare har gått av utanför en pizzeria vars fönsterrutor krossades.

Enligt larmet som inkom vid 01.30 ska det ha skett en explosion på en adress på Tullen.

– Det var en ganska hög smäll för det ringde folk från både Byttorp och Tullen. Sen fick vi veta att det skett utanför en pizzeria där, säger Andreas Syvertsen, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Polisen misstänker att det rör sig om någon form av smällare som har gått av framför entrén till pizzerian.

– Vi har haft problem med att folk köper smällare från utlandet som smäller förbannat högt, rent ut sagt. Troligtvis är det en sådan som har smällt av där så att fönsterrutorna har gått sönder, säger Syvertsen.

Han fortsätter:

– Men vi vet ju inte och har spärrat av där och det kommer att göras en teknisk undersökning för att utesluta att det inte är något allvarligare.

Kan en smällare verkligen förstöra fönsterrutor?

– Dessa smällare köps in från Polen och de är löjligt kraftiga, om det nu är en sådan. Det vet vi inte men jag vet att det har smällts sådana i Borås tidigare och då har fönster också gått sönder.

Inga personer ska ha skadats enligt polisen.

– Vi kommer genomföra en teknisk undersökning under söndagsförmiddagen, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Borås polisen.