Ytterligare bilbränder på Norrby – minibuss och personbilar fullt övertända

Borås Artikeln publicerades
Bilden är från bilbränderna som inträffade under natten till lördagen.
Foto: Anne Engström
Bilden är från bilbränderna som inträffade under natten till lördagen.

Vid 21.05 på lördagen larmades räddningstjänsten till ytterligare bilbränder på Magasinsgatan.

När räddningstjänsten kom till platsen brann det i en minibuss och två personbilar på en parkering bakom Borås centralstation.

– Jag har inte fått några bilder från platsen än, men det lät på beskrivningen som att det var fullt övertänt, säger Christer Larsson, inre befäl vid Särf.

I nuläget har både polis och räddningstjänst knapphändig information om vad som kan ha orsakat branden.

– Det vi vet är att det var totalt tre bilar som totalförstördes i branden och en anmälan är upprättad om skadegörelse. Mer än så vet vi inte i nuläget, säger Aki Kononen, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Natten till lördag brann det i ytterligare fyra bilar på Norrby. Där var en bil helt utbränd och branden ska ha spridit sig till tre närstående bilar. Polisen har i nuläget ingen misstänkt för branden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.