Alla röster räknade – så röstade Borås i riksdagsvalet

BORÅS Artikeln publicerades

När boråsarna röstar i riksdagsvalet blir Socialdemokraterna störst med 29,7 procent.

Näst störst blir Moderaterna med 20,5 procent. Vill du veta hur dina grannar röstade? Skriv in ditt eget distrikt i sökfunktionen i artikeln.

Nu är samtliga röster i riksdagsvalet räknade i Borås 88 valdistrikt. Socialdemokraterna blir största parti med 29,7 procent. Näst största parti blir Moderaterna med 20,5 procent.

Enligt boråsarna är Sverigedemokraterna tredje största parti med 18,5 procent. 7,3 procent av boråsarna röstade på Centerpartiet i riksdagsvalet. Vänsterpartiet följer tätt därefter med 6,9 procent.

Kristdemokraterna får 6,7 procent, Liberalerna 5,7 procent. och Miljöpartiet 3,6 procent.

Övriga partiet får 1,2 procent i riksdagsvalet utefter boråsarnas röster.

Totalt röstade 68 991 personer i Borås 88 valdistrikt i riksdagsvalet. Valdeltagandet hamnade på 84,6 procent. 723 av rösterna var ogiltiga.

 

 

VALGRAFIK: Följ rösträkningen direkt i Borås och Sjuhärad – så är ställningen just nu

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.