Gräsbrand i terräng – ”Eldningsförbud inom kort”

Borås Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Efter ytterligare ett larm om gräsbrand trycker räddningstjänsten på varningen om att inte elda ute i markerna.

– Jag skulle inte bli förvånad om det kommer ett eldningsförbud inom kort, säger Fredrik Iwanson, inre befäl på Särf.

Strax innan 18-tiden på fredagen kom ett larm om en gräsbrand ute på Kråkereds sjöväg. Enligt räddningstjänsten är orsaken att några personer har stått och eldat i terrängen.

Räddningstjänsten är på plats för att släcka branden som snabbt var under kontroll under kvällen.

Tidigare under dagen gick räddningstjänsten ut med en varning och avrådde från att elda. Fredrik Iwanson, inre befäl på Särf, tror att läget kommer att förvärras under helgen.

– Det är jättetorrt i marken nu och det kommer bara bli torrare och torrare de kommande dagarna. Jag skulle inte bli förvånad om det kommer ett eldningsförbud inom kort, säger Fredrik Iwanson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.