Gekås nya monsterrekord – så mycket drog butiken in i lördags

Ullared Artikeln publicerades
Det blir inget firande efter rekordet på Gekås. I stället väljer man att uppmärksamma Missing People efter den stora sökinsatsen i Falkenberg.
Det blir inget firande efter rekordet på Gekås. I stället väljer man att uppmärksamma Missing People efter den stora sökinsatsen i Falkenberg.

40,2 miljoner. Så mycket sålde Gekås för i lördags, vilket är nytt rekord för en dag.

Den stundande julhandeln tros ligga bakom shoppandet, vilket GT rapporterar om.

Det gamla rekordet sattes i oktober och stod sig alltså inte särskilt länge. Lördagens siffra var 1,6 miljoner kronor högre än förra månadens.

– I vanliga fall äter vi rekordtårta men denna gång väljer vi att inte göra det. Vi ger i stället 50 000 kronor till Missing People, säger vd:n Boris Lennerhov i ett pressmeddelande, enligt GT.

Foto: Jonas Dagson/TT

Det är med förra veckans försvinnande och tragiska utgång där en tolvårig pojke hittades död i åtanke som man uppmärksammar Missing People.

– Det var så många som letade, flera tusentals människor. Missing People är en vettig förening som är värd att skänka pengar till. Det som hände lämnade ingen oberörd, det är viktigt att uppmärksamma detta, säger Boris Lennerhov.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.