Djurparken utrymdes: "Kan inte garantera säkerheten”

Borås Artikeln publicerades
Foto: Ingemar Brink

Borås djurpark utryms i detta nu. Bo Kjellson, VD för parken, berättar att flera träden har fallit ner.

– Vi kan inte garantera säkerheten så då vi får utrymma, säger Bo Kjellson, VD för Borås djurpark.

Han kan inte bekräfta exakt hur många träd som har fallit, men det rör sig om några stycken. Torkan har ökat risken för att träd ska falla. De blir sköra,

– Vi har tagit ner träd som vi har bedömt som risker. Nu är det en storm som drar in. Dessutom kan det bero på torkan som har varit och som har gjort att lövträd tappar grenar och går av, säger Bo Kjellson och fortsätter:

– Jag är på väg in för att hjälpa till just nu.

BT:s reporter Ingemar Brink är på plats på djurparken.

– Det är mycket folk som kommer ut från djurparken. Många är förstående och säger att vädret ändå var för dåligt för att vara på djurparken. De som har utrymts verkar ha fått nya entrébiljetter, säger han.

– Egentligen var det lika bra att det blev så här. Vädret var inte bra för djurparksbesök. Nu återvänder vi hem till föräldrarna som vi är på besök hos, säger Susanne Nilsson, från Stockholm när hon packar in familjen i bilen på djurparkens parkeringsplats.

Några googlar ivrigt för att finna något annat att göra för barnen i Borås denna eftermiddag. Lekland kanske? Pinocchio kan få någon extra besökare..

En av parkens receptionister har tagit del av arbetsledarnas information.

– Det är ingen akut utrymning, vi ropade ut via högtalarna vad som hade inträffat och rådde besökarna att lämna parken. Utrymningen började runt 13:30. Ingen har kommit till skada. Besökare ska få biljetter tillbaka och arbetsledarna kollar så att personalen är inräknad.

Även djuren fick anpassa sig till riskerna i det hårda vädret. Lejon, tigrar och apor fick hålla sig inne på eftermiddagen. Älgar och björnar fick hålla till i säkrare delar av sina områden.

Artikeln uppdateras.