JUST NU: Boråsföretagets konkurs en av Sveriges största

Borås Artikeln publicerades
Foto: Kajsa Kettil

Enligt kreditupplysningsföretaget Creditsafe var konkursen för Club Xprs en av de största i oktober.

I ett pressmeddelande från Creditsafe, som Borås DLY var först med att rapportera om, framgår det att konkurserna i Sverige ökade för femte månaden i följd. Sammanlagt gick 555 aktiebolag under.

Det åttonde största, sett till omsättning, som tvingades lägga ner var Boråsföretaget Club Xprs. Omsättningen uppgick till 50 miljoner kronor.

– Utvecklingen har varit för medioker. Vår affärsidé med att hålla superlåga priser kräver mycket större kundflöden än vad vi haft som ett nytt och okänt varuhus, har grundaren och vd:n Victor Appelqvist sagt till BT.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.