Boråsare gripen med nytt knarkparti – och värdefullt stöldgods

Borås Artikeln publicerades
Foto: Lennart Magnusson

Förra veckan greps boråsaren med ett hekto amfetamin.

I dag åkte han fast på nytt - med ett knarkparti och stöldgods för 100 000 kronor.

Den misstänkte verkade djupt ångerfull efter förra veckans fynd och tillslag, och polisen hoppades att det skulle bli ett uppvaknande för honom.

Men av det blev det inget.

– Den så kallade väckarklockan fungerade tydligen dåligt, konstaterar Magnus Reinholdsson, gruppchef vid Grova brott.

Polisen hade innan veckans gripande fått uppgifter om att mannen, som är i 25-årsåldern, kört omkring på en stulen elmoped. En patrull gjorde därför en kontroll av honom.

Enligt uppgift till BT genomfördes även en husrannsakan i hans lägenhet och där hittades ytterligare en stulen elmoped och diverse tillbehör. Det sammanlagda värdet av godset ska ha uppgått till cirka 100 000 kronor.

Grova brott fann även ett nytt parti amfetamin, vilket Magnus Reinholdsson bekräftar.

– Det var en rejäl klump, säger han.

Mannen greps och fördes till polisstationen för förhör. Han anhölls kort senare av åklagare som misstänkt för narkotikabrott av normalgraden samt stöld alternativt häleri. Mannen kommer nu sannolikt att begäras häktad.

BT skrev i förra veckan om fynden i bostaden. Polisen hade fått information om att det - i ett annars lugnt och stilla hyreshus i centrum – hade varit livlig aktivitet från en lägenhet flera dagar. Det medförde att polisen bestämde sig för att kontrollera lägenhetsinnehavaren och dennes hem.

På vardagsrumsbordet hittade man omgående cirka 100 gram amfetamin. Mannen erkände direkt och släpptes efter att de mest centrala utredningsåtgärderna var genomförda.

– Det fanns ingen anledning till ett längre frihetsberövande, sa Reinholdsson då.

Den misstänkte är sedan tidigare dömd men inte för några allvarliga eller grova brott.