JUST NU: Borås gator nedsläckta – det ligger bakom

Borås Artikeln publicerades
Södra torget på torsdagskvällen.
Foto: Foto: Jan Pettersson
Södra torget på torsdagskvällen.

Gator och torg i nästan hela Borås har varit utan belysning under torsdagskvällen och natten mot fredagen. Signalkabelnätet var ur funktion.

Även andra delar i Sjuhärad uppges vara drabbade.

En rad personer har hört av sig till Borås Tidning för att berätta om den mörka gatubilden i och omkring Borås.

Bilden är från Södra torget där endast lampor från husen och bussarna lyste upp kvällen. Enligt läsare är även Svenljunga drabbat.

Saken är felanmäld och just nu pågår felsökning.

– Vi har problem med signalkabelnätet och felsöker för fullt just nu. Det är ett komplext system så det går inte att säga när felet hittas, det kan gå fort men det kan också ta längre tid innan vi löser det här, berättar Anders Johansson, arbetsledare på Borås elnät.

Ett område i centrum uppges ha fått tillbaka belysningen. Även delar av Villastaden, Salängen och Sjöbo har återfått ljuset.

Under natten fick även övriga områden tillbaka sin belysning. Det enda som återstår är ett mindre område i Göta enligt Borås Elnät.

Enligt BT:s läsare var bland annat dessa områden drabbade:

Kristineberg

Druvefors

Hestra

Norrmalm

Dammsvedjan

Byttorp

Knalleland

Trandared

Bergsäter

Parkstaden

Bergsbo

Hedvigsborg

Brotorp

Ryda

Gånghester

Göta

Dalsjöfors

Rydboholm

Viskafors

Målsryd

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.