Jimmie Åkessons motattack i Borås: "Granskningen är inte likvärdig"

Borås Artikeln publicerades

Jimmie Åkesson fick frågor om de senaste dagarnas avslöjanden – och svarade med att gå till motattack.

– Granskningen är inte likvärdig, säger han.

Sverigedemokraternas partiledare var i eftermiddags i Borås för en debatt med integrationsminister Erik Ullenhag (FP). En bitvis hätsk debatt som bland annat berörde tidningen Expressens artiklar om SD-kandidater som uttryckt sig rasistiskt på nätet.

Debattledaren Andreas Johansson Heinö undrade om SD-ledarens trovärdighet och ansvar efter alla skandaler.

– Jag tycker inte att det är rättvist att säga att det är representativt för mitt parti. Vi har ju sett en del även i andra partier, svarade Jimmie Åkesson bland annat.

När han för BT efter debatten utvecklade sitt svar så kallade han Researchgruppen, som Expressen har samarbetat, med för en skum grupp som har riktat sina insatser mot just Åkessons partikamrater.

– Det hade varit intressant att se även de andra partierna utsättas för samma granskning, säger Jimmie Åkesson.

Under debatten i högskolans sal M 204 drogs bekanta argument från två rutinerade debattörer. Var publiken hade sina sympatier kunde lätt avgöras genom att räkna antalet applåder från publiken. Applådmatchen vann Ullenhag med 13–4 under de 90 minuterna som kombattanterna gjorde upp.

När publiken fick chansen att ställa frågor frågade gymnasisten Sara Soltanian ändå Erik Ullenhag om det inte är bra att SD finns ändå. Integrationsministern var inte riktigt med på noterna.

Sara Soltanian utvecklade:

– Nu diskuteras integrationsfrågorna på ett helt annat sätt än förut.

Tycker du att det var en bra debatt?

– Ja, det var lärorikt. Sverigedemokraterna har tyvärr inte kommit på debatterna på Bäckäng. För mig var det självklart att komma hit.

Vem vann?

– Erik vann, även om jag inte håller med honom om allting. Men allt vinner över rasismen.

Live-published photos and videos via Shootitlive