Intervjupodd med bara boråsare: ”Utrymme att fylla”

BORÅS Artikeln publicerades
I dag publiceras det första avsnittet av podradion ”Alla hatar Borås” av och med boråsarna Adam Englund och Magnus Jason. Varje vecka träffar de en Boråsprofil i ett samtal om allt mellan himmel och jord.
Foto: Lars-Åke Green
I dag publiceras det första avsnittet av podradion ”Alla hatar Borås” av och med boråsarna Adam Englund och Magnus Jason. Varje vecka träffar de en Boråsprofil i ett samtal om allt mellan himmel och jord.

Skratt, gråt och allvar – glädje, privatliv och sång. Det mesta ryms i Magnus Jason och Adam Englunds podcast där kända boråsare intervjuas på djupet och på ytan.

I dag har podden av boråsare, om boråsare — för boråsare – premiär på BT:s sajt.

Under onsdagen publiceras det första avsnitten av podradion, med den ironiska titeln Alla hatar Borås. Där samtalar vännerna Magnus Jason och Adam Englund varje vecka med en känd boråsare om allt mellan himmel och jord. Artisten Aron ”Aronchupa” Ekberg och elfsborgaren Lasse Nilsson är några av gästerna.

Pratstunden avrundas med en specialskriven låt av Adam Englund. Totalt finns tio planerade avsnitt som släpps varje onsdag på Borås Tidnings sajt.

Varför gör ni en podcast om Boråsprofiler?

Magnus: Det var Adam som kom på att göra en lokal podcast där profiler i staden intervjuas. När han presenterade idén tänkte jag direkt ”varför har ingen annan kommit på det här tidigare?” Vi kände att det fanns ett utrymme att fylla.

Hur har ni valt gäster?

Magnus: Vi ville främst ha en bra bredd på det – allt från höga politiker i staden till sportstjärnor och musiker. Alla som lyssnar ska kunna tycka att någon är intressant.

Adam: Eftersom vi pratar om allt möjligt med den vi intervjuar, och inte bara det som personen är känd för, kan någon man inte trodde att man ville veta mer av, plötsligt bli intressant. Och även folk som inte kommer från eller bor i Borås kan ju så klart finna mycket nöje i dessa snack.

Vad har ni för upplägg på podcasten?

Adam: Förutom ett rörligt samtal har vi några få fasta inslag – bland annat kör vi några snabbfrågor med varje gäst. Och vi har med en ”miljonkronorsfråga” på slutet med musik och livlinor och allt. Sedan avslutar vi genom att jag spelar och sjunger en specialskriven låt till varje gäst.

Magnus: Främst handlar det om ett nära möte. Vi har redan spelat in några avsnitt, och när man både gråter och gapskrattar då det spelas in vet man att man landat rätt.

Vem är drömgästen?

Adam: Oj, svår fråga. Anders Svensson eller Jonas Jerebko kanske. Jill Johnsson platsar där också.

Magnus: Det finns många intressanta boråsare som platsar i podden, och vi tycker att vi redan har träffat några av dem.

Fakta

Alla hatar Borås

Premiär: 18 oktober

Så lyssnar du: Avsnitten läggs varje onsdag ut på bt.se. Man kan också följa podden på iTunes och Acast. Sök efter ”Alla hatar Borås”.

Spikade gäster: James Åke Englund, Aronchupa, Johanna Almgren och Lasse Nilsson.

Visa mer...

Fakta

De gör podden

Magnus Jason

Ålder: 33 år

Bor: Borås

Yrke: Säljare och marknadschef för Borås basket

Favoritpodcast: Framgångspodden

 

Adam Englund

Ålder: 24 år

Bor: Borås

Yrke: Lagerjobb, producerar musik på fritiden och släppte nyligen låten ”Alla hatar dig Borås”.

Favoritpodcast: Olof Lundhs och Värvet.

Visa mer...