Hund som anföll kvinna avlivas

Borås Artikeln publicerades

Rottweilern som anföll och bet en kvinna i Sjömarken ska avlivas på ägarens begäran.

Hunden omhändertogs efter händelsen på måndagskvällen.

– Ägaren vill att hunden ska avlivas. Vi ska bara göra en veterinärundersökning och sedan kommer den att avlivas, säger utredningschefen Agneta Alkner vid Boråspolisen.

Vid 18.30-tiden på måndagen fick polisen larm om att en 39-årig kvinna blivit svårt hundbiten då hon varit ute och sprungit. När patrullen kom till platsen var ambulans redan där.

Kvinnans skador bedömdes som allvarliga. Hon var biten i båda armar och båda ben. Rottweilerns ägare, även hon kvinna, fanns i närheten. Hunden som varit kopplad vid händelsen hade bundits vid en lyktstolpe.

I polisens anmälan och rapport från platsen står att hunden var "en rottweilerhane".

Ägaren berättade i förhör att hon försökte gå undan eftersom hennes hund gärna vill hälsa på andra personer. Men trots det lyckades den kraftiga rottweilern gå till attack.

– Enligt de uppgifter vi fått har den inte visat aggressiva tendenser tidigare, säger utredningschefen Agneta Alkner vid Boråspolisen.

Händelsen har inledningsvis rubricerats som brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter. Men även vållande av kroppsskada kan bli aktuellt.