Hon blir ny vd för Inission Borås AB

BORÅS Artikeln publicerades
Cecilia Carlswärd.
Foto:Erika Gerdemark Photography
Cecilia Carlswärd.

Cecilia Carlswärd är utsedd till ny vd för elektronikföretaget Inission Borås AB.

Cecilia Carlswärd är utsedd till ny VD för det börsnoterade elektronikföretaget Inission Borås AB, som är en del av Inission-koncernen med totalt sex fabriker i Sverige och Estland. 
Den 34-åriga civilekonomen rekryterades till företaget 2013 och beskrivs som driven, engagerad och kundfokuserad. 

– Sedan 2014 har jag varit koncernens försäljningschef så jag känner väl till verksamheten, kan vår affär, har stor erfarenhet från vår marknad och vet vad våra kunder förväntar sig. Det ger mig en bra startposition, säger Cecilia Carlswärd som hade sju års erfarenhet från elektronikindustrin och ytterligare ett par från livsmedelsindustrin innan hon började på Inission. När chefsorganisationen Ledarna rankade årets 75 främsta unga kvinnor på chefspositioner var Cecilia Carlswärd en av dem. 

Nu blir hon vd för Inission-koncernens största fabrik som ligger i Sjömarken. Fabriken har 85 anställda och omsatte förra året 217 miljoner kronor.

– Det ska bli jättespännande att kliva in i den nya rollen. I ett kortsiktigt perspektiv har jag ett stort arbete framför mig med att anpassa strukturen och få ordning och reda på operations, vilket ska leda till ökad lönsamhet, men även träffsäkerhet i vår leverans till våra befintliga kunder. På längre sikt vill jag flytta fram positionerna hos våra kunder, och utveckla vårt erbjudande där vi ska bli en mer aktiv partner i våra kunders verksamheter. Där finns mer att göra. Vi har mer att ge och kan vara en starkare partner, säger Carlswärd.

I sommar går flytten från Ekerö utanför Stockholm till Brämhult.

– Jag, min man, vår snart tvååriga dotter och två hundar flyttar redan i veckan. Vi ser fram emot Borås och Brämhult.

Cecilia Carlswärd tillträder den 1 augusti och ersätter nuvarande vd Börje Nilsson, som delvis går i pension men fortsätter att vara involverad i Boråsfabrikens verksamhet som Senior Advisor.