Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Borås Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Bil kolliderade med vildsvin. 17-årig tjej misstänkt för rattfylleri.

Sjuhärad

Vid elva-tiden på lördagskvällen kolliderade en personbil på riksväg 41 med ett vildsvin.

– Det var två personer i bilen och en av dem har förts med ambulans till sjukhus för kontroll. Det rör sig om lindrigare personskador, säger Per Fägersten på räddningstjänsten.

Det var strax efter klockan ett på söndagsnatten då en patrull stoppade tjejen för en kontroll i närheten av Knalleland i Borås. Den unga kvinnan körde en typ av mopedbil.

– Hon blåste positivt och har nu förts till stationen för provtagning, säger Edvard Berner, stationsbefäl vid Boråspolisen.

17-åringen är nu misstänkt för rattfylleri.

Västsverige

Tre bränder har under natten till söndagen anlagts i olika trappuppgångar i området Brämaregården i Göteborg.

Den första branden startade strax efter midnatt då de boende upptäckte att det brann i trappuppgången.

– De lyckades släcka innan räddningstjänsten var på plats, men bara ett par timmar senare, 02.14, kom nästa larm i samma område då någon gått till väga på liknande sätt och tänt eld på papper och slängt in i trappuppgången, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

Strax före klockan 04 på söndagsmorgonen kom det tredje larmet, också det i Brämaregården.

– Även där brann det i en trappuppgång och då blir vi misstänksamma och tror att det är någon som roar sig med att tända på saker med avsikt, säger Johan Josarp.

Samtliga drabbade hus är flerfamiljshus och bränderna har upptäckts i tid innan de gjort större skada.

– Vi har just nu rubriceringen försök till mordbrand och skadegörelse genom brand, så får vi se vad det leder till. Vi är ute nu och ser om vi kan hitta eventuella vittnen, säger Johan Josarp (TT).

Världen

En jordbävning som uppmätts till 6,7 på Richterskalan har drabbat Chile.

Skalvet inträffade 10.32 på kvällen, lokal tid, några mil söder om hamnstaden Coquimbo i centrala Chile. Enligt US Geological survey skedde skalvet relativt nära jordytan, 53 kilometer ner i jordskorpan.

Byggnader skakade i huvudstaden Santiago, men inga personskador är rapporterade. Inte heller är någon tsunamivarning utfärdad (TT).

Dödssiffran efter explosionen i centrala Mexiko fortsätter att stiga. Omar Fayad, guvernör i Hidalgo, uppger att minst 73 människor har mist livet och ytterligare minst 74 är skadade.

Olyckan inträffade i fredags vid en läckande oljepipeline där ett okänt antal personer försökte stjäla oljan som rann ut.

Mexikos president Andrés Manuel López Obrador besökte olycksplatsen under lördagen och uttryckte innan dess sin djupa sorg över det inträffade (TT).

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.