Hallå där…

Borås Artikeln publicerades

Carl Lind, redaktionschef på Borås tidning.

Ni har lanserat en ny funktion i den digitala versionen av papperstidningen, eBT, hur fungerar den?

– Under dagens tidning finns det nu en avdelning som heter ”Det hände då”. Där kan du ser hur Borås Tidnings förstasida såg ut vid samma datum för ett, tre, fem, tio och femton år sedan. Klickar du på de gamla förstasidorna kan du läsa de tidningarna.

Varför är det intressant att läsa om gamla nyheter?

– Gamla tidningar och nyheter berättar om vår nutidshistoria och bidrar till ökad allmänbildning. Borås Tidning berättar varje dag om det som händer, och att läsa gamla tidningar ökar förståelsen för hur samhället ständigt förändras. För vår del på redaktionen blir det i samband med den här uppdateringen nu enklare att se vad vi skrev om för exempelvis tre år sedan och som kan vara värt att följa upp på nyhetsplats.

Det har varit en del klagomål i samband med den senaste uppdateringen av eBT, hur jobbar ni med detta?

– Vårt kundcenter och utvecklingsavdelning har tillsammans med leverantören jobbat bort flera barnsjukdomar. Framför allt har kunder som har äldre androidlösningar haft en del problem. Vi har särskilt tagit till oss att många användare vill zooma och navigera med piltangenterna på datorn, vilket vi nu har fixat. Men vi är inte nöjda utan jobbar ständigt för att göra eBT bättre.

Här kan du läsa fler frågor och svar om eBT.