Glassigt värre vid Röda kvarn

Borås Artikeln publicerades
John och Tiffany Lai passar på att köpa glass i den nya kiosken när köerna är lite kortare. De var även här häromdagen men då var kön för lång. Pelle Gunnarsson driver restaurangen Babbel och har i flera år velat öppna en glasskiosk här. Enligt honom är intresset för kiosken stort och flera kunder har uttryckt att det är bra med en ny glasskiosk i centrala Borås.
Foto:
Pelle Gunnarsson har restaurang Babbel och nu även en glasskiosk vid Röda kvarn och Västerbro, under sommarmånaderna.
Foto:

Idén om att ha en glasskiosk vid sin restaurang i centrala Borås har Pelle Gunnarsson haft i flera år. Nu, äntligen, är allt på plats. Förutom sommarjobbarna som just i dagarna slutar skolan för sommaren och därför är lediga.

Högäsongen för glass är här och med den kommer också en glad nyhet för citykärnan, eller åtminstone för de som gillar glass. För vid Västerbro har Pelle Gunnarsson fått till en glasskiosk.

– Jag tycker det är ett bra inslag i stadsbilden, säger Pelle Gunnarsson. Det strömmar mycket folk här, och folk köper ju glass.

Sedan tidigare driver han restaurangen Babbel och det är även i restaurangens regi Pelle Gunnarsson i år har startat ett glasscafé i en liten stuga från Triumf glass. Det trånga utrymmet är maximerat för glassförsäljning. Två stora frysar med glass, en kassa, en kyl och precis tillräckligt med plats för att vända sig om obehindrat, om man är ensam därinne.

I sommar kommer två grabbar i gymnasieåldern jobba i kiosken, men Pelle rycker in när det behövs.

Några som passar på att köpa glass vid lunchtid på torsdagen är boråsborna John och Tiffany Lai. En kula choklad och en kula päron. Tiffany ser väldigt nöjd ut.

– Det är lätt och bekvämt att kiosken öppnat här, säger John Lai. Vi var här för några dagar sedan men då var det lång kö, så vi tog det i dag i stället.

Det har inte varit friktionsfritt att få till glasskiosken. Pelle Gunnarsson har sökt tillstånd för den i flera år och har fått nej fram tills nu.

– Men jag har legat på. Jag tycker det saknas ett glasscafé i Borås och någon måste ju börja.

Till sin hjälp har han fått stöd från Lisa Statham, cityledare på Borås city.

Lisa Statham säger att de på Borås City har fått in många önskemål om att ha just en glasskiosk i centrum, helst på Stora torget. Fast med tanke på de stora arrangemang som hålls där på sommaren passar den här platsen bättre menar hon.

– Det är trevligt att mötas av det när man går in i stadskärnan. Glass förbättrar känslan av trevlighet och det symboliserar sommar väldigt mycket, säger hon.

Sedan tidigare finns det flera ställen i centrala Borås där man säljer kulglass. Exempelvis Karamell på gågatan och äventyrsgolfen i stadsparken, som säljer kulglass från GB Glace. Det finns även andra i Borås, utöver Pelle Gunnarsson, som har kulglass från Triumf glass inom sin restaurangverksamhet.

Glasskiosken vid Västerbro tjuvstartade redan i maj och tanken är att den ska vara öppen varje dag från maj till september. Pelle Gunnarsson hoppas att de kan fortsätta även nästa säsong.

– Vi är ju inte beroende av superintäkter på det här, men ju mer sol desto bättre. Det här är ett testår, vi får se hur det går.

Intresset för att köpa glass från den nya kiosken är redan stort enligt Pelle Gunnarsson och de har redan haft en del toppar.

– På nationaldagen var det mycket barn i stan. Då hade vi kö bortanför statyn.