Förare misstänkt för flera brott efter frontalkrock

borås Artikeln publicerades

En man i 25-årsåldern misstänks för drograttfylleri, grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik efter söndagens frontalkrock vid djurparken då fyra personer skadades.

Alla fyra är vuxna, men i en av bilarna åkte dessutom två barn som klarade sig oskadda.

De hade redan tagits omhand av andra personer när räddningstjänst och polis kom till olycksplatsen.

Ingen person uppges ha fått allvarliga skador.

Olyckan inträffade vid 14.40 på den nya leden förbi djurparken.

Mannen som nu misstänks för brott fick sladd. Bilen som han körde kom över på fel sida och frontalkrockade med den andra.

– Med tanke på hur kraftig kollisionen var så kunde det här ha slutat mycket värre, säger räddningsledaren Leif Floberg.

I bilen som sladdade åkte även en annan person och båda skadades. Ett par i den andra bilen fördes också till sjukhuset, men barnen i det fordonet behövde alltså inte vård.

Ingen person klämdes fast, enligt Leif Floberg. Men de satt illa till och behövde hjälp för att ta sig ur de totalkvaddade fordonen.

– Alla var vid medvetande, säger Leif Floberg.

Mannen som misstänks för att ha kört bil drogpåverkad saknar körkort och därför misstänks han för grov olovlig körning.

Han medtogs för sedvanlig provtagning, men släpptes senare. Enligt uppgift är han inte boråsare.

– Nu får trafikpolisen ta över utredningen och sedan får vi se var det hamnar när det gäller brottsmisstankar, säger inre befälet Roland Offesson vid Boråspolisen.

En del olja läckte ut vid kollisionen, och räddningstjänsten fick sanera vägen för att få bort halkan. Olyckan ledde även till stopp i trafiken.