TV: Här är första videon på nya orangutangen

Borås Artikeln publicerades
Borås Djurpark har fångat den två dagar gamla knodden på bild. Mamma Sabine håller den tätt intill sig.
Foto:Borås Djurpark
Borås Djurpark har fångat den två dagar gamla knodden på bild. Mamma Sabine håller den tätt intill sig.

I lördags födde orangutangen Sabine på Borås Djurpark en unge. Nu har djurparken fångat mamma och barn på film. Se den gulliga videon på knodden!

I lördags morse födde Sabine sin sjätte lilla minsting under en snabb förlossning som var över på några minuter.

– Hittills har hon fött på natten, men jag var här i lördag och fick se förlossningen. Ungen var alldeles purfärsk och blöt. Men hon torkade av den väldigt snabbt och allting gick väldigt bra, säger Sara Hedlund, som jobbar i aphuset.

Personalen vet ännu inte vilket kön det är på knodden, som väger ungefär ett kilo, för Sabine har hållit den tätt intill sig. Det kommer hon att göra i många månader framöver. Men systrarna Saga, 4, och Storma, 9, uppges vara väldigt nyfikna på det lilla livet.

– Hela familjen är pigg och fin. Mamman är så duktig och vet precis vad hon ska göra. Den är redan en del av familjen och storasystrarna håller på att acceptera att ungen finns. Sabine är en väldigt bra mamma.

Även besökare kan få en skymt av minstingen när Djurparken låter orangutangerna gå ut i dag.

– Man kan få se en liten arm, ben eller ett huvud som sticker fram, säger Sara Hedlund.

Det är inte bestämt vad ungen ska heta, men troligtvis kommer en hona att döpas till ett namn som börjar på S efter mamma Sabine och en hane kommer att döpas till ett namn på B efter pappa Baku. Så har djurparken gjort med parets fem gemensamma barn sedan tidigare.