Flickan plågades för att erkänna att hon var häxa med onda krafter

Borås Artikeln publicerades

Flickan blev bränd med kniv och fick höra att hon skulle skäras i bitar om hon inte erkände sina synder. I dag åtalades pappan, styvmamman och en pastor för den omtalade andeutdrivningen i Borås.

Pappan och styvmamman åtalas i första hand för grov frihetskränkning, grov misshandel och olaga frihetsberövande.

En man som var predikant i en kristen församling i Borås åtalas för olaga frihetsberövande, misshandel, olaga tvång eller ofredande och medhjälp till grov fridskränkning. Alla tre nekar.

BT har tidigare berättat om hur flickan pinades och hennes skakande berättelse bekräftas i kammaråklagare Daniel Larsons åtal.

? Hon blev alltså bränd och hennes hår rakades också av. Hon hölls långa perioder inlåst i sitt rum.
? Flickan fick höra att hon var en häxa och besatt av onda krafter, andar och demoner och att hon kunde göra övernaturliga saker.
? Hon tilltalades med ordet "häxa" istället för med sitt riktiga namn och fick höra att hon inte var värd att leva, att hon skulle dö och bli uppäten av himlens fåglar och markens djur och att hon hade ormögon.
? I samband med andeutdrivning blev hennes fötter bundna, hon tvingades i flera dygn sitta på golvet i vardagsrummet och fick flera knuffar och slag.
? Flickan utsattes för förhör då hon skulle erkänna synder och övernaturliga häxkonster. Och barnet filmades då hon i utmattat tillstånd erkände.
? Flickan fick också en blandning av olja och vitlök i ögonen som sved och hon fick stå naken i duschen med olja hälldes över kroppen och skulle då säga "Jesus blod".
? Och så vidare. I den omfattande förundersökningen finns många flera exempel på vad flickan kan ha utsatts för under 2009 och till hösten 2010, då hon fick flytta till ett familjehem.