Fastighetsägaren: ”Rätt chockartat”

Gånghester Artikeln publicerades
Foto: Johan Valkonen

Söndagens brand i Gånghester bröt ut i en djurbutik. Fastighetsägaren Henrik Rosqvist berättar att flera av verksamheterna i huset står stilla tre dagar efteråt.

Vid 8-tiden på söndagsmorgonen bröt branden i den gamla Cellbes-fastigheten ut. När räddningstjänsten kom till platsen var det kraftig rökutveckling inifrån byggnaden.

Fastighetsägaren Henrik Rosqvist vet ännu inte hur branden startade.

– Jag vet inte så mycket mer än att polisen har varit här och gjort en undersökning. Om de kommit fram till något vet jag inte som det är nu.

Rosqvist fick beskedet på söndagsmorgonen.

– Det är klart att det är rätt chockartat att en söndagsmorgon få besked via telefon att det har brunnit. Det är inte direkt så man vill vakna upp.

Fastigheten inrymmer bland annat ett gym, en butik och lagerutrymmen. Det är bara lokalen med djuren som har brunnit, men andra delar av byggnaden är också rökskadade.

Branden bröt av allt att döma ut i en av montrarna i djuraffären. Enligt fastighetsägaren kunde det ha blivit värre.

– Som tur är så är huset byggt bra med rejäl isolering vilket gjorde att branden inte spred sig så mycket. Det kunde ha blivit mycket värre.

Hur känns det nu efteråt?

– Det känns trögt att få igång allt igen nu så klart. Det finns ju flera verksamheter i huset som inte fungerar som det ska nu.

Ingen person skadades och vid 9-tiden på morgonen hade räddningstjänsten släckt branden.

– Det allra viktigaste är ändå att ingen människa kom till skada. Nu fokuserar vi på att ta oss vidare efter omständigheterna.