Efterlängtad idrottshall invigd

Borås Artikeln publicerades

Äntligen. Efter 20 års väntan invigdes den nya idrottshallen vid Daltorpsskolan.

Jasmine Bergdahl, ordförande i elevrådsstyrelsen, fick ta emot nyckeln. I augusti, när skolan börjar, kan eleverna på Daltorpsskolan och stadens föreningar idrotta i den nya hallen.

Alla var glada och nöjda. Efter många års väntan har Daltorpsskolan fått en ny fullstor hall på nästan 2 000 kvadratmeter med läktare för 200 personer.
Äntligen, sa kommunstyrelsens ordförande Annette Carlson (M) i sitt invigningstal.
– Vi är så lyckliga så det är inte sant, säger rektor Valter Levandowski och berättar tillsammans med kollegan Olle Fagerström att behovet av en ny hall diskuterats i mellan 15 och 20 år.
– Jag har kämpat hela tiden för en ny hall sedan jag började här 1991 och vi började prata om ny hall 1995, säger idrottsläraren Liviu Bota, som det senaste året fått ha en del idrottslektioner i aulan.
– Det är jätteroligt att få en ny fin hall. Nu får vi en stor hall för handboll, som är det roligaste som finns, och vi kan spela volleyboll på två planer samtidigt.
Nöjd är också stadsdelsnämnd Västers ordförande Lennart Andreasson (V) som också kämpat för hallen och själv en gång gått på Daltorpsskolan.
– Jag är överraskad, säger han. Jag visste att hallen skulle bli fin men den här överträffar förväntningarna. Vi lovar att vi skall förvalta den väl.
Men Lennart Andreasson måste ändå skämta lite med tanke på att stadsdelen gjort sig känd för sin svaga ekonomi.
– Vi har inte råd att ha öppet de första tre åren, skojar han.
Emelie Abrahamsson i elevrådsstyrelsen slutar snart på Daltorpsskolan men är ändå glad att eleverna får en ny hall.
– Nu kan vi få mycket bättre idrottsutbildning, säger hon.
Även om hallen nu är officiellt invigd så blir det först till höstterminen den öppnas. Byggstrejken har gjort att rörarbetena försenats och ännu saknas vatten, duschar och toaletter. På kvällar och helger kommer hallen att användas av föreningslivet.