Duo åtalas för att ha länsat lägenhet på hemelektronik

Borås Artikeln publicerades

En Boråsduo åtalas för grov stöld efter att ha tagit sig in i en lägenhet på Sjömarken och stulit hemelektronik, smycken och verktyg.

De avslöjades efter att ha skickat sms till lägenhetsinnehavaren i samband med inbrottet.

Inbrottet ägde rum i april. En av de misstänkta har i efterföljande förhör sagt att lägenhetsinnehavaren var skyldig honom pengar. De hade tidigare varit kompisar och den misstänkte hade nyckel till lägenheten i Sandared.

Lägenhetsinnehavaren sov hos sina föräldrar den aktuella natten. Vid 03-tiden började den misstänkte ringa. Men mannen sov och svarade inte. Sedan började han få sms, vilka han till slut vaknade av.

Då skrev den misstänkte, som den här natten var berusad, att han var inne i lägenheten och drack vatten för att han var törstig.

Dagen efter upptäckte offret att det varit inbrott i hans lägenhet och att tv-apparater, datorer, mobiltelefoner, smycken och verktyg var försvunnet.

Gärningsmännen försökte få det att se ut som någon hade brutit sig in. Men polisens undersökning visade att de hade öppnat med nyckel.

Den misstänkta duon greps dagen efter tillsammans med tre andra personer som sedan avskrevs från utredningen.

Duon har erkänt att de varit inne i lägenheten och tagit en tv-spelskontroll och ett ölskåp, men inget mer. Förklaringen var att offret ska ha varit skyldig en av de misstänkta pengar. Hur länge de var i lägenheten visste de inte.

– Vågar inte svara på det, för att då hade alkoholen tagit i hårt, sade en av männen i polisförhör.

En av dem åkte dessutom fast en dryg månad senare, i maj. Då blev han stoppad av polisen med drygt två promille alkohol i blodet. Därför åtalas han också för grovt rattfylleri.

Männen är i 20- till 25-årsåldern och hemmahörande i Borås.