Dubbla mångmiljonordrar till Boråsföretag

Borås Artikeln publicerades

Inte en utan två mångmiljonordrar har landat hos Boråsföretaget OCS.

– Det är jättestort för oss, säger vd Kenth Almqvist.

Den ena ordern kommer från en tillverkare av elcyklar och är värd 30 miljoner kronor. Den andra kommer från en stor underleverantör inom bilindustrin och är värd 75 miljoner kronor. Båda landade hos OCS inom loppet av ett par veckor.

Totalt har företaget nu 32 anställda i Borås och ytterliare ett antal i Tyskland, England och Kina. Det mesta av produktionen ska ske i Borås.

– Merparten av våra underleverantörer finns också i Sjuhärad, så det blir mycket business för dem också, säger vd Kenth Almqvist.

Även i höstas tog OCS hem en stororder. Den gången kom den från en elbilstillverkare i Tyskland. Nyanställningar har skett i Borås det senaste året, och ytterligare 2-3 personer kommer att anställas i år.

– Ordrarna ligger fördelade över året och även in på 2019, så vi löser detta. Vi har tänkt igenom detta noga, så att vi inte tar på oss jobb som vi inte klarar, säger han.

OCS tillverkar transportsystem för industrin, så kallade hängande conveyors.

– Det är en unik teknik som är ren, tyst och flexibel. Det ger bra miljö och arbetsmiljö, och det uppskattar kunderna idag, säger Kenth Almqvist.

Arkivbild: Hängande monteringslina levererad av OCS i Borås.
Foto: OCS
Arkivbild: Hängande monteringslina levererad av OCS i Borås.