Dubbla guld hemma hos Nelin och Öberg

Pyeongchang Artikeln publicerades
Foto: Anders Wiklund/TT

Hanna Öberg hade redan tagit sitt OS-guld.

Efter herrarnas stafettseger får även pojkvännen Jesper Nelin en guldmedalj med sig hem.

Det är helt fantastiskt att få ta en medalj, sedan att Hanna har gjort det så bra med tjejerna också gör bara att det är ett extra plus i kanten, säger Nelin efter skidskytteherrarnas smått ofattbara guld i Pyeongchang.

Den 25-årige västgöten hade läge att ta guld redan i distansloppet, samma dag som Öberg vann, men missade då i sista skyttet.

Triumfen kom ändå till slut.

Det kommeratt ta ett tag att smälta. Att se (Fredrik) Lindström gå ut med den ledningen och man känner att nu är guldet klart... Han kan ta flaggan och åka i mål, det var inte riktigt så man hade väntat sig den här stafetten. Det känns helt fantastiskt, säger Nelin.

"Vi är bra"

Åkstarke Nelin var den av svenskarna som satte sig i störst problem på skjutvallen, men han lyckades samla sig vid extraskotten och slapp straffrunda.

Alla fyra har gjort det jättebra, felfritt skulle jag nästan säga, och då ska man vara högst upp, säger Nelin som även var med i laget som vann i världscupen i Oberhof i januari.

Vi är bra. Att vi har medaljchans är det inga tvivel om, det har jag tänkt hela mästerskapet i varje lopp. Men guldet måste jag säga är lite oväntat.

"Är faktiskt sjukt"

Hanna Öberg följde nervöst dramat på Alpensia skidcenter och var rörd efter guldherrarnas till slut överlägsna seger.

Det är faktiskt sjukt, ingen hade trott det här, säger hon.

Var alla OS-medaljer – förutom gulden även Öbergs stafettsilver – ska förvaras återstår att se för paret som är på väg att flytta i Östersund.

Nu ska vi ju renovera en hel lägenhet så vi får väl börja med att bestämma var vi ska ha dem, säger Öberg.

Hon och Nelin är inte det enda paret i skidskyttelandslaget. Även Peppe Femling och Anna Magnusson lämnar Pyeongchang med var sin medalj, båda i stafett.