Dogge på besök i Borås

Borås Artikeln publicerades

Artisten Dogge Doggelito gästade i går Borås för att prata om entreprenörskap.

Under E.GO-dagen som anordnas av Drivhuset höll han i en talkshow om att gå sin egen väg.

Föreläsningar, mingel och talkshow var bara några av de event som Drivhuset bjöd på igår. Det var en inspirationsdag för att peppa studenter att våga gå sin egen väg.

Några som lyckats med det var gästen Therese Albrechtsson, 22 år. Hon har tre aktiebolag och har fått flera priser som företagare.
– Begränsningar sätter man själv på hur stor man kan bli, säger hon.

Även killarna i ”Road Trade”, David Falk och Fredrik Hjorth, båda 20 år, berättade om sin jobbresa genom Sverige. De började i Kiruna och slutade i Ystad. På 25 dagar besökte de 16 städer. Syftet var att visa att det går att få jobb.

De mindes sitt stopp i Borås den 22 juli.
– Borås bjöd på solsken och så träffade vi Anders Svensson när vi jobbade som nattvakt, säger Fredrik Hjorth och skrattar.

Dragplåstret och artisten Dogge Doggelito som var värd för talkshowen höjde stämningen till skyarna med sina roliga inlägg. Ett 100-tal studenter tjöt av skratt.

Dogge Doggelito från Alby i Stockholm har gått sin egen väg. Från att ha suttit i fängelse till att vara en framgångsrik artist.

I dag kallar han sig multikonstnär. Rappandet har han som hobby. Istället satsar han nu på sin skådespelarkarriär.

Vad ska man göra för att lyckas?
– Hårt arbete, envishet och bjud på dig själv.

Vad har varit svårast?
– Att bli accepterad som person och inte bara som rappare. Efter reklamfilmen med Elgiganten har folk förstått min storhet.