Debatt

Det är något som är fel med produkten Elfsborg

Debatt Artikeln publicerades
Foto: Anders Ylander/TT

Något som skaver efter besökte på Borås Arena

Först, det var positivt med tre poäng i lördags. Däremot är det något som skaver efter besökte på Borås Arena. Hela inramningen av AB Elfsborg IF känns daterad och otidsenlig. Guliganerna gjorde sitt bästa för en positiv känsla, men i övrigt finns mycket att önska.

Att Borås Arena har en överkapacitet är kanske inte så mycket att göra något åt, om man inte har modet att riva en sektion. Redan inmarschen gör att det knyter sig i magen. "Stå upp för Elfsborg", har aldrig varit något som fått igång publiken och nu handlar det att inse faktum, den kommer aldrig att bli något som Arenan sluter upp kring.

Speakern gör sitt bäst för att presentera hemmalaget, men hur kommer det sig att man inte aktivt använder sig av storbildskärmarna? Varför inte visa bilder på hemmalagets spelare, som ju är Elfsborgs produktprofiler i sammanhanget?

Storbilder används mest för att informera publiken om aktuella odds, vilket också är märkligt i en tid då man till stor del översköls med reklam om att "spela mer".

Det krävs nog ett nytänk i sammanhaget. In med lite mer fräscha idéer. Produkten IF Elfsborg är värt ett bättre öde. En profillös upplevele av besök på Borås Arena gör att varumärket försvagas. Än mer.

Vi har inte råd med det i dessa tider, då ekonomin genomsyrar idrotten mer än någonsin. Det kan man tycka vad man vill om, med det är ett faktum.

Daniel